Technology
All you need is domotica.

Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van huiselijke elektronica. Het woord “domotica” is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informaticatelematica en robotica. De officiële definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Bij domotica draait het dus niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning.

Controle uit en thuis

Of u nu geniet van een vakantie aan de andere kant van de wereld of thuis aan het eind van de dag vanuit uw luie stoel de boel wilt afsluiten, JD IT domotica is altijd en overal eenvoudig te bedienen. Thuis gebruikt u het basisstation en onderweg uw smartphone, tablet of computer. Waar u ook bent, u bent in controle.

Verbouwen en overlast?

JD IT domotica kunt u in uw huis toepassen zonder hak- en breekwerk, leidingen aanleggen en overlast. Het systeem werkt volledig draadloos vanaf de server. U hoeft dus geen kabels te trekken, sleuven te frezen etc.

Verlichting in de tuin besturen vanaf uw iPad?

Met JD IT domotica kunt u naast het besturen van lampen via schakelaars ook de lampen besturen met uw smartphone, tablet en laptop. Zo hoeft u nooit meer te werken met tijd- en schemerschakelingen. Deze zijn volledig geïntegreerd in het systeem. Alles wordt voor u geprogrammeerd en automatisch onderhouden zodat u er zelf geen werk meer aan heeft.

Ook energiemanagement wordt steeds belangrijker. Iedereen wilt weten hoeveel energie een apparaat of uw hele huishouden precies verbruikt. Aangezien het aantal elektrische apparaten in een huishouden alleen maar toeneemt, zal het stroomverbruik ook blijven stijgen. JD IT  helpt u dit volledig te managen en deze kosten zo laag mogelijk te houden.

Overzicht

Vanuit het Dashboard in de app, ziet u in één overzicht alle belangrijke elementen van uw systeem. Deze pagina laadt ontzettend snel om ervoor te zorgen dat u met een klik kunt zien welke ramen/deuren u bijvoorbeeld nog moet sluiten. Met een virtuele schuifregelaar kunt u lampen dimmen naar het gewenste lichtniveau. Met aan/uit knoppen voor overige lampen en ‘scenes’ bedient u het hele huis vanaf uw smartphone.

Daarnaast wordt de status van lampen weergegeven, dus u kunt -ook als u niet thuis bent- altijd zien of er nog iets aan staat, en dit uitzetten wanneer gewenst.

Groepen en scenario’s

Met JD IT domotica wordt het eenvoudig om elk vertrek in huis, met 1 klik van de juiste sfeer te voorzien. Groepeer meerdere lampen tot een ‘scene’, waarin u het exacte dimniveau van elke lamp kunt bepalen. Vervolgens kunt u de scene bedienen vanuit de app, op basis van een timer, of met een bestaande wandschakelaar! Wat dacht u van een knop bij de voordeur, waarmee altijd alle lampen in een keer uit (of aan) gaan. Ook kunt u in een ‘scene’ opnemen dat uw gordijnen, rolluiken of screens automatisch sluiten of opengaan. Uw TV wordt aangezet gecombineerd met sfeerverlichting en verduistering. Uw geluidsinstallatie een mooi sfeermuziekje speelt en ga zo maar door.

Het is zelfs mogelijk om een IP camera aan een scene toe te voegen, zodat u real-time lampen uit de scene kunt bedienen, terwijl u meekijkt op de camera.

Automatisch?

Uiteindelijk wilt u dat zo veel mogelijk lampen automatisch aan of uit gaan, op het gewenste tijdstip. Hiervoor kunt u gemakkelijk timers instellen in de JD IT domotica. Het is zelfs mogelijk lampen een bepaald aantal minuten voor of na zonsondergang in te schakelen. Zo gaat bijvoorbeeld de tuinverlichting altijd aan als het donker wordt. U stelt zelf de dagen in waarop de timer zich moet herhalen en dit in een willekeurige volgorde laten herhalen om herkenbare patronen te camoufleren.

Poortautomatisering

“Schat, heb jij de garagepoort dichtgedaan?”

Een veilig gevoel ’s nachts terwijl u slaapt of bij het verlaten van uw woning doormiddel van een elektrische poort. Met JD IT Domotica kunt op afstand zien of er eventueel nog een poort openstaat en zo ja, deze sluiten vanaf uw smartphone.

Maar ook het automatiseren van het licht in bijvoorbeeld de badkamer wordt simpel. Stel een ‘actie’ in op de bewegingsmelder, die de verlichting inschakelt als er iemand naar binnen loopt. Vanuit de app kunt u instellen dat de lamp een bepaald aantal minuten na het inschakelen, automatisch weer uit gaat! Zo laat u nooit meer onnodig lampen branden.

Om van uw sproei-installatie een ideaal comfortsysteem te maken, kunt u niet om de automatisering van het beregeningssysteem heen. Hierdoor voorkomt u een dor gazon doordat uw systeem met u meedenkt. Alle factoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid kunnen hierin worden meegenomen.